Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı

Antalya Operası, Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirdi.

07 Ocak 2023

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), Neşet Ertaş hayranlarını bir araya getirdi. Opera binası Ertaş'ın türküleriyle yankılandı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve iki kez sahnelenen, 'Senfonik Neşet Ertaş Türküleri' konserinde Antalya DOB Orkestrası'nı şef Serdar Yalçın, Antalya DOB Korosu'nu şef Mahir Seyrek yönetti. Soprano Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Semiha Derya Boran, tenor Burak Pektaş ve bas-bariton Ümit Burak Tekinay da solist sanatçılar olarak izleyici karşısına çıktı.

Opera Dilinde Yorumlandı

Başkemancılığını Eren Kuştan'ın üstlendiği konserde, 1938'de Kırşehir'in Abdallar Köyü'nde dünyaya gelen, 2012 yılında da geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren, 'Bozkırın Tezenesi' olarak ünü dünyaya yayılan halk ozanı Neşet Ertaş'ın zihinlerde yer etmiş türküleri opera dilinde yorumlandı.

Zihinlerde Yer Eden Türküler

'Ah Şu Yalan Dünya', 'Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber', 'Al Yanak Allanıyor', 'Bahçada Gül Ağacı', 'Kaşların Karasına', 'Dağlar Dağladı Beni', 'Gönül Dağı Yağmur, Yağmur', 'Suda Balık Oynuyor', 'Zülüf Dökülmüş Yüze' gibi birçok esere sahip olan Neşet Ertaş'ın türküleriyle neşeli, keyifli bir akşam yaşayan izleyiciler, solist sanatçıları, orkestra ve koro üyelerini ayakta alkışladı.( Yusuf Demir- DHA)