Fraport TAV Antalya Havalimanı Örnek Oluyor

Deprem bölgesine, 200 konteynerlik köy kuruluyor.

06 Mart 2023

Fraport TAV Antalya Havalimanı, yurt içinden de yurt dışından gelen sporcuların yüksek katılımı ile bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası Runtalya Maratonu’na desteğini bu yıl da sürdürdü.

Antalya ve Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan etkinlikte, standart yarış mesafelerinin yanısıra bu seneye özel olarak, depremzedelere destek olmak amacıyla “1 Adım 1 Hayat” sloganı ile 2 km’lik destek koşusu da maratona dahil edildi.

Antalya’nın maratona büyük bir destek verdiğini söyleyen Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, “Runtalya Maratonu’nun da bu yıl 18.si düzenleniyor. Bizde dedik ki, yaralarımız sarmak çabaları içerisinde bu maratonu da kullanalım. Normal parkurlar yanında ilave 2 km. lik bir destek koşusu parkuru yarattık. Bir adım, bir hayat sloganı ile başlattık. Sağ olsunlar Bakanımız, Valimiz, STK’larımız, odalarımız bizleri yalnız bırakmadılar, destek verdiler. Burada tek bir amaç için bulunduk. Tüm dünyayı saran büyük felaketin yaralarını bir nebze olsun sarmak için bir araya geldik. Bende ailem ile birlikte 2 km.lik destek koşusunda yer aldım. Ama şunu da gördüm ki, biz Türk insanı hakikaten dara düştüğümüzde birbirimize destek vermek üzere elimizden geleni yapıyoruz. Tarihinin en yoğun maratonu gerçekleşti. Son 18 yılın en çok katılımcısı bu yıl sağlandı. Ben el birliği ile bu destek yarışları ve organizasyonlar sayesinde, yaraların biraz da olsa sarılacağına inanıyorum”dedi.

"Fraport TAV Havalimanı Olarak, 200 Konteynerden Oluşan Bir Konteyner Köyü Kuruyoruz"

Fraport TAV Antalya Havalimanı olarak, depremin ilk gününden itibaren yoğun bir destek sağlamak amacıyla gayret gösterdiklerini dile getiren Varol, “Deprem bölgelerine erzak gönderdik, oralardan buraya insanlarımızı getirdik. Ve en son olarak da yaklaşık 200 konteynerden oluşan bir konteyner köyü kurmak için bir karar aldık. Çalışmalarımızı buna yoğunlaştırdık. Dolayısı ile biz ilk günden, bugüne kadar tüm imkanlarımızı seferber ederek, bölgeye destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Runtalya Maratonu da bunun sadece bir parçasıydı. Bu desteğimizi sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. (Halil Öncü)