Tarihi Aspendos Köprüsü, Aspendos Antik Tiyatrosu’na giden yolda, Köprüçay Irmağı üzerinde yer almaktadır. ‘Belkıs’, ‘Eski Köprü’ ya da yöre halkınca etrafında kurulan pazar nedeniyle ‘Köprüpazar’ olarak da adlandırılmaktadır.
Aspendos Antik Kenti yol ayrımından rahatlıkla görülebilen, araç trafiğine kapalı olan köprü, Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırlarından geçen aynı Köprüçay Irmağı’nın iki yakasını da birleştirir.
İrili ufaklı 7 kemer gözünden oluşan, uzunluğu yaklaşık 225 metre olan köprünün genişliği 3,5 metre ile 6,5 metre arasında, kemer açıklıkları ise 5 metre ile 16 metre arasında değişmektedir. Köprünün üzerinde, 6 metre uzunluğunda bir kitabe bulunmaktadır.
İlk olarak M.S. 4. yüzyılda, Roma Dönemi’nde, Eurymedon Köprüsü adıyla inşa edilen ve altından küçük gemilerin geçtiği rivayet edilen Tarihi Aspendos Köprüsü, geçirdiği depremler neticesinde yıkılmıştır. Daha sonra kıyıdan ulaşımı sağlamak adına, 1219-1236 tarihleri arasında, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad zamanında eski köprünün kalıntıları üzerine, yeniden yaptırılmıştır. Köprünün yapımında, yakında bulunan Aspendos Antik Kenti’nin yapılarına ait taşlar da kullanılmıştır. Son onarımı 2004 yılında yapılan köprünün bir bölümü, çelik konstrüksiyonlarla desteklenmiştir.
Günümüzde, bölgeye gelenlerin mutlaka görmek istediği köprüden yürüyerek, gürül gürül akan ırmağı ve çevresindeki yemyeşil doğayı izleyebilirsiniz. Irmaktan yukarıya baktığınızda da tarihte adından sıkça bahsettiren bu görkemli köprüyü, bambaşka bir açıdan seyre dalabilirsiniz.