Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Merkez Mahallesi’nde yer alan Sultan Alaaddin Camii’nin yapım tarihine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, yaklaşık 700 yıl önce Karamanoğlu Alaaddin Bey tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir.
Sultan Alaaddin Camii, 1900’lü yılların başında çıkan yangın nedeniyle, tavanındaki toprakların tamamen yıkılması sonucu, kullanılamaz hale gelmiştir. İlçe sakinleri, cami alanına yapılan küçük bir mescit ile ibadetlerine devam etmiştir. Cami, 2013 yılında başlayan ve yaklaşık 5 yıl devam eden restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılmıştır.
Sultan Alaaddin Camii, eşi benzeri olmayan taç kapısı ve mihrabı ile ünlüdür. Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki süslemeleri ve kabartmalarıyla, muazzam bir özgünlük taşıyan ve çeşitli geleneklerin izlerini yansıtan taç kapı, geçirdiği onarım sırasında eski heybetine kavuşturulmuştur.
Dikdörtgen planlı caminin genelinde ahşap, moloz taş, kesme taş ve blok taşlar kullanılmıştır. Minaresi, kuzeybatı köşesinde, kare kaidesi kesme taştan inşa edilmiştir. Zengin ve görkemli bir görünüm sergileyen şerefe altı kirpileri ise çini vazolarla bezenmiştir.