Türkiye’nin ve Akdeniz’in renkli su altı yaşamını Antalyalılara ve turistlere tanıtmak, nesli koruma altındaki deniz canlılarını yakından görmek, Türkiye’nin biyolojik zenginliklerinin daha geniş kitlelerce anlaşılmasını sağlamak ve deniz kültürünü benimsetmek amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi, 2014 yılından bu yana, Kaleiçi Yat Limanı’ndaki iki katlı eski PTT binasında, her yaş grubundan ziyaretçilerini ağırlıyor.
Yaklaşık 100 m2’lik alanda kurulu müzede, 9 tür köpek balığı, 10 tür yassı köpek balığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, kabuklular, süngerler, mercanlar, karides, ıstakoz ve yengeçler, kalamar, ahtapot ve sübyeler, denizyıldızları ve deniz kestaneleri olmak üzere, hepsi Türkiye denizlerinde yaşayan yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor.
Şimdiki dünyadan soyutlanacağınız sıra dışı tasarımı, özel ışıklandırmaları, yaratıcı dekoru ve egzotik atmosferiyle, ziyaretçilerini denizlerin altındaki rengarenk ve büyüleyici dünyaya şahitlik etmeye çağıran, eğlendirirken aynı zamanda öğreten ve bilgilendiren Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi, özellikle çocukların ve okul öğrenci gruplarının ilgisini çekiyor.
Her geçen gün tür çeşitliliğini artıran müzede, nesli koruma altında olan endemik ve Kızıldeniz kökenli deniz canlıları hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Deniz kültürünü yaşatmak, doğal mirası korumak, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla eğitim, panel, çalıştay, söyleşi ve sergi gibi birçok çalışma yürütülüyor.