Antalya ile özdeşleşen tatlardan biri olan Yanıksı Dondurma, özellikle sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi.
Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlere, çok farklı bir gastronomi deneyimi yaşatan ve standart dondurmalara göre apayrı bir lezzeti olan dondurmanın, kendine has muhteşem yanık tadı, yapımında kullanılan ve yağ oranı yüksek olan Maltız Keçisi sütünün kaynatılırken ister istemez biraz yanmasından ileri geliyor. Zamanla bu yanıksı tat çok sevilince, Antalya’ya özgü geleneksel bir tarif haline geliyor ve şehrin mutfak kültüründe vazgeçilmez bir yer ediniyor. Antalya’da birçok dondurmacıda bulabileceğiniz, günümüzde sadesinin dışında başka çeşitleri de olan Yanıksı Dondurma, yedikten sonra bir daha asla unutamayacağınız, en orijinal yöresel lezzetlerden biri oluyor.