Turunç Kabuğu ve Bergamot Kabuğu Reçeli

Antalya Mutfağı’nın en büyük zenginliklerinden biri olan Turunç Kabuğu ve Bergamot Kabuğu Reçelleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2021 yılında tescil edilen Mahreç işaretleri ile Coğrafi İşaretli Ürünler arasında bulunuyor. Bereketli topraklarında yetişen meyveler sayesinde, tam bir reçel cenneti olan Antalya’da, narenciye ürünlerinden yapılan reçeller ayrı bir önem taşıyor. 

Antalya sokaklarında bolca rastlanan turunçlardan ve limona benzeyen bir tür Akdeniz meyvesi olan bergamottan yapılan ve hazırlanışı oldukça zahmetli olan reçeller, yerel halkın sofralarında sıkça tüketilirken, sadece kahvaltıda reçel olarak değil, tek başına tatlı olarak da ikram ediliyor. Yöreye has reçeller, en popüler hediyeliklerden biri olarak, kente gelen misafirler tarafından satın alınan ürünler arasında, ilk sıralarda yer alıyor. Turunç Kabuğu ve Bergamot Kabuğu Reçelleri, sofralarda vazgeçilmez bir lezzet olmalarının yanı sıra, tüketim yoğunluğuyla, kentin ekonomisine değer katıyor ve tanıtımına katkı sağlıyor.