Antalya yemeklerine bambaşka bir tat katan tahin, sadece mezelerde ve soslarda değil tatlılarda da sıkça kullanılıyor. Türk Mutfağı’nın hafifliği, rengi ve aromasıyla en sevilen tatlılarından biri olan kabak tatlısı, Antalya usulü tahinle birlikte hazırlandığında, damaklarda çok farklı bir tat bırakıyor.
2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilen Mahreç işareti ile Coğrafi İşaretli Ürünler arasında yer alan bu eşsiz lezzet için, soyulmuş balkabağı dilimleri toz şekerde bekletilip ocakta pişirildikten sonra, üzerleri kuzine veya fırında kızartılıyor. Kızartılan balkabakları, üstüne çifte kavrulmuş tahin ve ceviz dökülerek servis ediliyor. Sizde Antalya ziyaretinizde, bir kez tadına baktıktan sonra müptelası olacağınız Tahinli Kabak Tatlısını, mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasına alabilir ve çoğu Antalyalının alışkanlık edindiği gibi, tahinli piyaz ve şiş köfte yedikten sonra tüketebilirsiniz.