Şiş Köfte, Antalya usulü piyaz denilince ilk akla gelen, piyazın yanına en çok yakışan ve onunla özdeşleştirilen çok özel bir tat. Türkiye’nin her yerinde şiş köfte yapılsa da Antalya’ya özgü şiş köftenin sırrı, içerisinde hiçbir katkı maddesinin yer almıyor oluşu...
Et severleri mest edecek bu kendine has muhteşem lezzet için köfteler, ete herhangi bir baharat koyulmadan sadece tuz ile yoğruluyor. Şişlere uzunlamasına takılan köfteler, kömür ateşinde ve ızgarada pişiriliyor. Sonrasında ise pide ekmeğinin üzerine konularak, yanında maydanoz, kimyon, pişmiş soğan, biber ve domates ile servis ediliyor. Şehir merkezinde ve ilçelerde, mutlaka denemeniz gereken şiş köfte- piyaz ikilisini tadabileceğiniz, birçok restoran ve lokanta yer alıyor.