Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 2021 yılında tescil edilen Mahreç işareti ile Coğrafi İşaretli Ürünler arasında yer alan, Antalya Mutfağı’nın en özgün lezzetlerinden biri olan Serpme Börek, yörenin kültürel zenginliğini temsil ediyor.
Halk arasında ‘Fıtır Börek’ olarak da adlandırılan Serpme Börek, oklava kullanılmadan, elle döndürülerek açılan incecik hamuru ile ünlü. Yüzyılı aşkın süredir bu topraklarda severek tüketilen Serpme Börek, eski zamanlarda düğün, bayram ve mevlitlerde ikram edilse de şimdilerde günlük hayatın içerisinde sıkça tüketilen ve özellikle kahvaltılara eşlik eden vazgeçilmez bir yöresel lezzet. Yapımı büyük bir ustalık gerektiren Serpme Börek için, un, tuz ve sudan oluşan hamur, yoğrularak beze yapılıyor. Sonrasında ise hamur, sadece elle savrularak genişletiliyor ve kağıt kadar ince hale getiriliyor. İsteğe göre peynirli veya kıymalı harçla dolduruluyor ve fırına veriliyor. Arzu edilirse üzerine pudra şekeri serpiliyor. Daha önce yediğiniz böreklerden çok daha farklı bir tada sahip olan ve hafifliği sayesinde mideyi hiç yormayan Serpme Böreği, Antalya’da birçok börekçide tadabilirsiniz.