Antalya’nın az bilinen lezzetlerinden biri olan Kokoşka, geçmişi uzun yıllara dayanan yöresel bir yemek. Tavuk ve yufka ekmeği ile hazırlanan Kokoşka’ya, restoranların menülerinde rastlamak mümkün olmasa da yöre halkı tarafından köy ve kasabalarda genellikle düğün, bayram ve tören gibi özel günlerde yapılmaya devam ediliyor.
Kokoşka için bütün bir tavuk haşlanıyor, tavuğun kemikleri ve derilerinden ayrılan eti, badem büyüklüğünde olacak şekilde tiftikleniyor. Yağlanan tepsiye, aralarına tereyağı sürülen iki yufka seriliyor. Kalan dört yufka parçalanarak, tepsideki diğer yufkaların üzerine döşeniyor. Tavuğun haşlama suyu, kepçe yardımıyla yufkaların üzerinde gezdiriliyor. Dövülmüş cevizler ve tavuk etleri, yufkaların üzerine yayılıyor. Yemek servis edilmeden önce üzerine, kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağı dökülüyor.