Antalya Mutfağı’nın en ünlü mezesi Hibeş, Antalya’ya gelen Arapların yemek kültürüne armağan ettiği en nefis tatlardan biri.
Hem meze hem sos olarak kullanılan Hibeş, tahin, limon, ezilmiş sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve tuz ile hazırlanıyor. Basit gibi görünse de malzemeler karışırken boza kıvamını tutturabilmek, büyük bir maharet ve el becerisi istiyor. Humus’un nohutsuz versiyonu olan Hibeş, en az onun kadar lezzetli ve özel bir tat. İçkili restoranlarda meze olarak sıkça tüketilen Hibeş, tavuk, et yemekleri ve makarnanın yanında sos olarak tüketilebileceği gibi ekmeklerin üzerine sürerek kanepe şeklinde de servis edilebiliyor.
Antalya’yı ziyaretinizde mutlaka denemeniz gereken bu yöresel lezzeti, kaşık kaşık yemek isteyeceğinize eminiz...