Antalya’nın en özgün tariflerinden biri olan Hamali, mideyi yormayan, hafif ve bir o kadar da leziz bir tatlı.
Hamali için süt, buğday nişastası ve şeker kaynatılarak koyu bir pelte elde ediliyor. Pelte, yayvan bir kaba dökülerek soğutuluyor. Baklavalık yufkalar, yaklaşık üç parmak genişliğinde ve 40 cm. boyunda şeritlere ayrılarak üzerleri yağlanıyor. Soğuyan pelte küp küp kesiliyor. Düz bir yere koyulan yufka şeridinin alt tarafına iki veya üç küp pelte koyuluyor. Üçgen şeklinde katlanan yufkalar, muska biçimi verilerek sarılıyor. Tepsiye dizilen yufkaların üzerine, erimiş tereyağı sürülüyor. Yufkalar, üstleri kızarana kadar fırında pişiriliyor. İçlerindeki peltenin erimemesi için yufkaların, üzerleri kızarır kızarmaz hemen fırından çıkarılması gerekiyor. Üzerlerine su, şeker ve limon suyundan hazırlanan ve soğutulan şerbet dökülen Hamali, tarçın serpiştirilerek servis ediliyor.