Akdeniz Bölgesi’ne ait en değerli balık türlerinden biri olan Grida, Antalya Mutfağı’nda, çok çeşitli şekillerde pişiriliyor ve severek tüketiliyor.
Bu besleyici olduğu kadar leziz çorbayı yapmak için bütün bir soğan ve defne yaprakları koyularak kaynatılan suya, Grida balığının kelleri atılarak haşlanıyor. Tencereden alınan kelleler, soğumaya bırakılıyor. Kaynamaya devam eden suya, patates, kereviz sapı, limon dilimleri koyularak pişiriliyor. Haşlanan kellelerin derileri ve kemikleri ayıklanarak, beyaz etli kısımları tekrar suya atılıyor ve tüm malzemeler yaklaşık bir saat daha pişiriliyor. Çorbaya kıvam vermesi için un ve su karıştırılarak, tahin kıvamında pürüzsüz bir bulamaç elde ediliyor ve tereyağı ile birlikte çorbaya ilave edilerek un kokusu gidinceye ve çorbanın kıvamı tutuncaya kadar kaynatılıyor. Sunuma hazır olan Grida Kelle Çorbası, arzuya göre üzerine tarçın serpilerek servis ediliyor. Akdeniz kültürünü yansıtan bu özgün tadı, şehirdeki birçok balık restoranında deneyimleyebilirsiniz.