Grida Buğulama

Akdeniz Bölgesi’nin en bilinen balıklarından Grida, Lahos veya Lagos olarak da tanınıyor. Yağlı ve etli balık, lezzetinden ötürü, tüm bölgede sıkça tüketiliyor. Aslında çorba tanımına giren bu yemek, halk arasında Grida Buğulama diye adlandırılıyor. 

Grida Buğulamayı hazırlamak için, soğan, patates, havuç, defne yaprağı, karabiber, tuz ve iplikle bağlanan maydanoz sapları, kaynar suda haşlanıyor. Yaklaşık yarım saat sonra, tencereye balıklar ilave ediliyor. 10- 15 dakika sonra pişen balıklar tencereden çıkarılarak servis tabağına bütün olarak koyuluyor. Sebzeler tamamen pişince, maydanoz sapları tencereden çıkarılıyor. Un, limon suyu ve normal su karıştırılarak hazırlanan terbiye, çorbaya ilave ediliyor. Un kokusu gidene kadar kaynatılıyor. Servis kabına aktarılan çorbanın iki farklı sunumu bulunuyor. İsteğe göre, tabaklara koyulan çorbanın içerisine Grida etleri koyuluyor veya önce çorba içiliyor, ardından üzerine zeytinyağı ve limon gezdirilen Grida yeniliyor. Birçok balık restoranı menüsünde, Antalya ziyaretinizde denemeniz gereken Grida Buğulamaya, yer veriyor.