Antalya yöresinde çok sevilerek tüketilen ve meşhur bir tatlı olan Arap Kadayıfı, Türkiye’nin bazı yörelerinde ‘Yassı Kadayıf’ veya ‘Taş Kadayıf’ olarak da biliniyor.
Antalya’nın en bilinen yöresel lezzetlerinden olan Arap Kadayıfı için, irmikli un, sıcak su ve mayanın karıştırıldığı bir hamur hazırlanıyor. Tavada tek tarafı pişirilen hamurun içerisine, dövülmüş ceviz, toz tarçın ve toz şekerden oluşan harç koyuluyor. Kapatılan kadayıf, yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılıyor, ılık şerbete batırılan kadayıflar, isteğe göre üzeri ceviz içi ya da çam fıstığı ile süslenerek, servis ediliyor. Damaklarda lezzet patlaması yaratacak bu özel tarif, Antalya ziyaretinizde mutlaka denemeniz gereken tatlılar arasında yer alıyor.