Alanya’nın en sevilen lezzetlerinden biri olan Alanya Bohçası, krep hamuru ve içerisine koyulan isteğe bağlı harç malzemesi ile hazırlanıyor.
Yemeği hazırlamak için, un, süt, yumurta, tuz ve sıvıyağ ile hazırlanan hamur, krep tavasında incecik olacak şekilde pişiriliyor. Kreplerin içerisine, arzu edilen malzeme koyulup bohça şekli veriliyor. Bohçaların ağzı, taze soğan ile bağlanarak şekil veriliyor ve kapatılıyor. İçerisine peynirli harç koyulduğunda kahvaltı sofralarına çok yakışan bu enfes lezzet, akşam yemeklerinde ise etli ve soslu harç kullanılarak tercih ediliyor. Hazırlanışı ile çok pratik, görünüşüyle ise sofralarınızın süsü olacak kadar güzel olan Alanya Bohçası’nı, Alanya’da yerel yemekler yapan restoranlarda tadabilirsiniz.