Bir Akdeniz şehri olan Antalya, uygun iklim koşulları ve bereketli toprakları sayesinde adeta bir sebze ve meyve cenneti. Bölgede yetişen ürünlerin şekillendirdiği bir yapıya sahip olan Antalya Mutfağı, kendine has nice yöresel tarifi içinde barındırıyor.
Gurmeler için birbirinden leziz seçenekler sunan kentte, günümüzde de varlığını sürdüren Giritlilerin, Yörüklerin, Arapların, Antalya gastronomisine kazandırdığı zengin bir lezzet yelpazesi göze çarpıyor. Bu, değişik kültürleri harmanlayarak tek bir potada buluşturan özgün mutfak kültüründe, taze sebze ve meyveler, yöreye özgü otlar, küçükbaş hayvan eti, susam, haşhaş, pirinç ve bulgur, en çok kullanılan malzemelerin başında geliyor.
Değişik malzemelerle hazırlanan otantik yemekleri ile yerli ve yabancı turistlerin damak kültürlerini geliştiren ve yeni lezzetler keşfetmelerini sağlayan Antalya’da, ilk akla gelenler arasında Antalya Piyazı, Şiş Köfte, Tahinli Kabak Tatlısı, Kulaklı Çorba, Serpme Börek, Laba Dolması, Cive, Mercimek Dondurması, Bağaça, Hibeş, Toros Salatası, Gökçesu Pilavı, Yörük Kebabı, Gabuklu Guru, Kölle, Göleviz Yemeği ve Yanıksı Dondurma olmak üzere, başka hiçbir şehirde rastlayamayacağınız ve bir kere yedikten sonra asla unutamayacağınız daha nice tatlarla tanışabilirsiniz.
Narenciye denilince en ünlü şehirlerden biri olan Antalya’nın meşhur reçellerini de unutmamak gerekiyor. Bergamot, turunç, portakal gibi ürünlerin yanında, diğer bölgelerde pek bilinmeyen karpuz kabuğu reçeli ile patlıcan ve incirden yapılan reçeller de Antalya ziyareti sırasında mutlaka denenmesi gereken orijinal tatlardan.
Antalya’da tadabilecekleriniz sadece yöresel lezzetlerle sınırlı değil. Bir turizm başkenti olan kentte, Fransız, Uzakdoğu, İtalyan gibi dünyada önemli yere sahip kültürlerin de en seçkin temsilcilerini bulmak mümkün.
Misafirlerini çok özel bir yemek kültürü ile buluşturan Antalya’da, yemek kültürünüze ayrı bir renk ve çeşitlilik katan, birbirinden nefis lezzetlerle buluşarak, muhteşem bir gastronomi deneyimi yaşayabilirsiniz.