Bir Zamanlar Antalya Müzesi, eski Dokuma Fabrikası’nın yönetim idari binasında yer alıyor. Toplamda 2.000 m2 sergi alanı ve 20 salondan oluşan müze, iki binden fazla eserle, kentin sosyal yaşamı, gelenek ve görenekleri hakkında bilgi veriyor.
Engelsiz ve doğa dostu özelliklere sahip ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nde, geleneksel objeler ve efemeralar, teknolojinin imkanlarından faydalanılarak sergileniyor.
Yerli ve yabancı misafirler, sesli rehber eşliğinde 8 farklı dilde müzeyi gezebiliyor. Müzede, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet Dönemleri, belediye ve ekonomi tarihi, ticaret ve sanayi, kültür, sanat, eğitim, spor, ulaşım, haberleşme, geleneksel sanatlar, coğrafya, yemek, zeytin tarihi, tarım, hayvancılık ve seracılık konularında, Antalya’nın her yönüne ışık tutan eserlerini, kültürel kimliğine katkı yapan önemli değerlerini ve hikayelerini keşfetmek mümkün.
Ziyaretçilerinde nostaljik duygular uyandıran ‘Esnaf Sokağı’nın da yer aldığı müzede, Antalyalıların bağışta bulunduğu binlerce fotoğraf, bir dönem Antalya’da yaşayan Zeki Müren’e ait gözlük ve kaldığı otelin çekmecesinde unuttuğu kendi el yazısıyla yazılmış notları, ünlü sanatçılara, yazarlara ait fotoğraflar, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin kortejinde Yeşilçam’ın starlarını taşıyan üstü açık araba, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ziyaretinde basında çıkan haberleri, Kaleiçi Yat Limanı açıklarındaki St. Didier Batığı’na ait patlayan cam, Antalyaspor’un geçmişinden bugüne kadar giydiği formalar ve daha birçok kıymetli parçayı, yakından incelemek mümkün.
Antalya’nın tarihsel geçmişine ve kültürel değerlerine büyüleyici bir yolculuk yapma fırsatı veren Bir Zamanlar Antalya Müzesi, yaşadıkları kenti daha yakından tanımak isteyen Antalyalılar kadar yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgisini görüyor.