Antalya’nın turizm potansiyeline farklı bir soluk getiren Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu, Serik ilçesine 8 km. uzaklıkta bulunuyor. Ornitoloji (kuş gözlemciliği) biliminin yapıldığı en elverişli bölgelerden biri olan Serik’te, pek çok kuş türünün kışlayıp, üremesi gerçekleşiyor.
Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu, çok çeşitli kuş türlerinin yılın farklı dönemlerinde yayılım gösterdiği ve göçmen kuşların konaklama alanlarına sahip Boğazkent Beldesi’ni, ekoturizm konusunda iddialı bir konuma getiriyor. Uygulamalı çevre eğitimlerinin verildiği, kuş halkalama çalışmalarının yapıldığı bölge, kuş gözlemcilerinin ve doğa tutkunlarının yanı sıra dönem dönem öğrenci gruplarını da ağırlıyor.
Tabiat ile özgürce baş başa kalabileceğiniz Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu, sizlere aralarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve koruma altına alınanların da yer aldığı 200’den fazla kuş türünü gözlemleme ve eşsiz doğa fotoğrafları çekme fırsatı sunuyor. Antalya’nın en özel niteliklere sahip yerlerinden biri olan bu nadir bölge, doğanın güzel sesli sakinleri ve doğal yaşamın en güzel örnekleri ile misafirlerine, büyüleyici ve unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.
Boğazkent Uygulamalı Çevre Eğitimi ve Kuş Halkalama İstasyonu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ve Serik Belediyesi iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Çalışmaları ve güncel gelişmeleri @bogazkentbirdringing Instagram sayfasından takip edebilirsiniz.