Yörük Türkmen Festivali Açılış Töreni Yapıldı

09 Mayıs 2022

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali gün boyu süren etkinliklerin ardından resmi açılış töreni ile devam etti. 

Törene; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Yörük Türkmen Dernekleri, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanları, Büyükşehir ve ilçe belediye temsilcileri, konuk ülke temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar, kadın kooperatifleri ve çok sayıda Yörük vatandaş katıldı. Festival açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konuk Ülke Temsilcilerinden Teşekkür 

Açılış töreninde Prof Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Gagavuzya Araştırma Merkez Müdürü İrina Konstantinova,  Dünya Kazakları Vakfı Başkanı Abzal Saparbekuly, Yunanistan Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Azerbaycan eski bakanı Sabir Rüstemhamlı, Kırgızistan Tarım Bakan Yardımcısı Zamir Aıylchyev de 
ülkeleri adına konuşma yaparak, Yörük festivali için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.  Törenin sonunda Başkan Böcek’e yörük kepeneği giydirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu da açılış töreninde muhteşem bir gösteri sundu.  Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk Halk Oyunları Grubu da Kardeşlik Destanı isimli gösteriyi sergiledi. 

Musa Eroğlu’dan Türkü Şöleni

Açılış töreninin ardından ise sahne alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu, seslendirdiği eserler ile izleyenleri büyüledi. 

Adriyetik’ten Çin Seddi’ne Türk Halk Oyunları gösterisi büyük bir ilgi gördü. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu sahne aldı. Musa Eroğlu, söylediği parçaları ile alanı dolduran vatandaşlara türkü şöleni sundu. Halk müziğinin sevilen ismi Musa Eroğlu, birbirinden güzel türküleri izleyenleri keyifli dakikalar yaşattı. Konser sonrasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, usta sanatçı Musa Eroğlu’na konser anısına bir plaket ve çiçek takdim etti. Usta sanatçı Eroğlu, Yörük kültürünün yaşatılması adına düzenlenen festival için Başkan Böcek’e teşekkür ederek “Sizi iki kere kutluyorum” dedi.