Venüsün Kadınları büyüledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, müzikseverlere rüya gibi bir akşam yaşattı

29 Şubat 2024

Antalya Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), müzikseverleri 'Venüsün Kadınları' ile buluşturdu, rüya gibi bir akşam yaşandı.

Haşim İşcan Kültür Merekzi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşen 'Venera Ensemble' konserine yerli ve yabancı izleyici ilgisi yoğun oldu. 'Venera Ensemble' adını Göbeklitepe'den eski Yunan kültürüne, Mezopotamya'dan uzak doğuya kadar çağlar boyu birçok sanatçıya esin olmuş Venüs gezegeninden alıyor.

Sahnede Zengin Kadro

Konserde soprano Bilge Yılmaz, mezzo soprano Gülçin Gültekin, Medine Tuganova, keman sanatçıları Nigina Skovdahl, Elvan Şekercioğlu, İlkay Candan, Angela Bivol, Nazlı Ezgi Zirek ve Eda Berkin, viyola sanatçıları Selcan Noyan ve Selen Keser, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Pınar İnan, viyolonsel sanatçıları Veronika Yeliz Efe ve Pelin Baysal Ateşok, kontrabas sanatçısı Pelin Atay, flüt sanatçısı Dilan Oğuz, klarnet sanatçısı Nilay Canca, arp sanatçısı Senem Çine sahne aldı.

Yüreklere Dokunan Eserler

'Venera Ensemble' konserinde, batıda klasikleşmiş ve yüzyıllardır yüreklere dokunan eserler ile birlikte Anadolu'nun eşsiz türküleri opera dilinde seslendirildi, Antalya DOB bale sanatçıları Müge Öğüt ile Tolga Burçak da solistlerin yorumladığı eserlere danslarıyla eşlik etti, izleyici rüya gibi akşam yaşadı.

Etkinlik sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.