Sırp Öğrenciler Staj İçin Manavgat'a Geldi

Sırp öğrenciler, ERASMUS Plus Projesi kapsamında Manavgat’a geldi.

30 Kasım 2022

ERASMUS Plus projesi kapsamında Sırp öğrenciler Manavgat'a staja geldi. Manavgat'ta bulunmaktan mutlu olan öğrenciler, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda mücadele eden milli takımlarının son 16 takım arasına katılmasını istedi.

Manavgat Endüstri Meslek Lisesi ile Erasmus Plus projesi kapsamında Sırbistan'ın Kragujevac kentinde bulunan Secondary Vocational School'un öğrenci ve öğretmenleri staj için Manavgat'a geldi. 2 hafta önce gelen ve burada farklı kurumlarda staj gören öğrenciler, okulları bittikten sonra da staj yaptıkları kurumlarda çalışmaya devam etmek istiyor.

'Türkleri Daha İyi Tanıdık'

Türkiye'deki Erasmus Plus projesi paydaşı okul ile 3 yıl önce irtibat kurduklarını anlatan Secondary Vocational School öğretmeni Miroslav Petrovic, 3 haftalık staj süresinin 3'te 2'sini geride bıraktıklarını belirterek, "Manavgat çok güzel, şelaleyi ve Antik Side Kenti'ni gezdik, geçen gün de Alanya'daydık. Her şey çok güzel geçti, insanlar bize karşı çok nazikti" dedi. Staj için Türkiye'ye gelen öğrenciler de Manavgat'ta geçirdikleri 2 haftada Türk insanını daha iyi tanıdıklarını söylediler.

16 yaşındaki Milovan Perovic, Sırbistan'da okulunu bitirdikten sonra Manavgat'a gelerek staj yaptığı kurumda çalışmak istediğini söyledi. İş yeri sahibinin kendilerini davet ettiğini, bundan da büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Milovan Perovic, "Türkiye'de bize çok iyi davranıyorlar" dedi.

Sırp öğrencilerin staj yaptığı kurumun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Cengiz, kendilerine proje uygulayıcısı firma olma teklifi geldiğinde hiç çekinmeden kabul ettiğini belirterek, "Sırbistan'daki paydaş teknik lise arasında yapılan proje ile Manavgat'a Sırbistan'dan öğrenciler, Türkiye'deki eğitim sistemini ve iş hayatını tanıma fırsatı buldular" dedi. Cengiz, Manavgat'ın böyle bir projede yer almasının büyük önem taşıdığını belirterek, Sırp öğrencilere staj imkanı sağladıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirtti. (Ömer Karça- DHA)