Saat Tutkunlarının Antalya’daki Adresi

Yörüten ve Oğulları Saatçilik zengin koleksiyonuyla hizmet veriyor

03 Aralık 2022

Muratpaşa ilçesine bağlı Şirinyalı Mahallesi’nde yer alan Yörüten ve Oğulları Saatçilik, ‘Bir Aile Geleneği’ sloganı ile 140 yılı aşkın süredir saat ve mücevher tutkunlarına hizmet veriyor. Geniş ürün gamında, birçok ünlü markanın yer aldığı Yörüten ve Oğulları Saatçilik, zengin koleksiyonu ile Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Firmanın sahibi Selim Yörüten, saatlerle kurduğu derin bağı anlatırken, mağazasında saat tutkunlarını cezbedecek birçok marka ve model olduğunu belirtti. Yörüten, mağazanın hayata geçiş öyküsünü, farklı konseptlerini, zengin koleksiyonlarını ve bu nadide zanaatın inceliklerini ise şu cümlelerle ifade etti:

Geçmişi 1800’lü Yıllara Dayanıyor

“Yörüten ve Oğulları Saatçilik’in hayata geçmesi 1880’lü yıllara dayanıyor. En büyük dedemiz, İzmir Ödemiş’te bir saat dükkanı açıyor. Sonra araya savaşlar giriyor. Dedem de Kurtuluş Savaşı’na katılıyor. Savaş sonrası Cumhuriyet kurulurken Eskişehir’e yerleşerek burada bir dükkan açıyor. Kendisine Atatürk tarafından Yörüten soyadı veriliyor. Aile genişledikçe marka Yörüten ve Oğulları adını alıyor. Sonrasında babam ve amcam, dedemin izinden giderek saatçilik yapıyor. Eskişehir’de amcam ve çocukları saatçiliğe devam ediyor. Günümüzde ben 4. Kuşağı temsil ediyorum. Babamdan devraldığım meslek sevgisini oğlum Semih Yörüten’e de aktardım. ‘Bir aile geleneği’ sloganımız da buradan geliyor. Bayrağımız bu şekilde nesilden nesile devam ediyor diyebiliriz.”

“Aile Şirketimizi Devam Ettirmek Bana Büyük Onur Veriyor”

Aile şirketimizi devam ettirmek bana büyük onur veriyor. Dedelerimizden başlayan, babam ve amcama geçen bu bayrağı, günümüzde oğluma devredeceğimi görmekten, kuşaktan kuşağa bir köprü görevi görmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyum. İnsanların çok kıymet verdiği saatlerini tamir ederek yenilemek, bu değerli zanaatı icra ederken birçok insanı memnun etmek de işimin bana en çok mutluluk veren yanları.”

Her Zevk ve Beğeniye Hitap Ediyor

Ürün gamımız oldukça geniş. Koleksiyonumuzda, klasik ve modern, her zevk ve beğeniye hitap eden modellerimiz mevcut. Mağazamızda, tüm İsviçre markalarının satışı ve tamiri yapılıyor.

“Saat Tamiri Özel Bir Uzmanlık İstiyor”

“Saat tamiri incelik isteyen, uzmanlık ve el becerisi gerektiren bir zanaat. Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi, işinin ehli ustalarla çalışmak büyük önem taşıyor. Yörüten ve Oğulları Saatçilik olarak, Türkiye’de bu iyi ustalar arasında yer alıyor olmak bizim için onur verici. Antika değeri olan eski ve özel yapım saatleri tamir etmek çok güzel, değişik bir duygu. Tamir esnasında saatle baş başa kalıp derin bir bağ kurarak zamana hükmedermiş gibi hissediyorsunuz, geçmiş anıları canlandırarak, o zamanları yeniden yaşıyorsunuz. Saat tamirciliği ne yazık ki yok olan meslekler arasında. Umarım bizlerden sonra bu işi yapan kıymetli ustalar yetişir.”      

Özgün Konseptiyle Dikkat Çekiyor

“Oldukça farklı bir konseptimiz var. Misafirlerimizin rahatlığı adına saat & kafe şeklinde hizmet veriyoruz. Kafe bölümümüzde eşimin kendi elleriyle yaptığı Alman Pastalarımız mevcut. Saat denemek, pil değiştirmek, onarım yaptırmak için mağazamıza gelen müşterilerimiz, ferah bahçemizde keyifle oturup, biz saatleri ile ilgilenirken, pastasını yiyerek çayını kahvesini içebiliyor.”    

“Saat Gerçek Bir Tutku”

“Saate olan merakın günümüzde arttığını söyleyebilirim. İnsanlar kaliteli ve güzel saatler takmak istiyor. Saat gerçekten bir tutku. Özellikle erkekler açısından derin bir anlam ifade ediyor. Erkeklere genellikle büyüdüklerini ifade etmek adına ilk hediye edilen saat oluyor. Zamana, yaşananlara en güzel şahitlik eden kolunuzdaki saat oluyor. Ve biz o saatlere ne kadar iyi bakarsak, bizimle beraberliği o kadar devam ediyor. Bu anlamda aslında saatler, yadigar olarak saklanabilecek, ömürlük aksesuarlar oluyor.”

“Antalya’yı Ziyaret Eden Herkesi Mağazamıza Bekliyoruz”

Mağazamız, seçkin ürün koleksiyonu ile nezih, orijinal ve kendine has bir ruh taşıyan farklı bir mağaza oldu. Kent sakinlerinin yanı sıra Antalya’yı ziyaret eden tüm misafirlerimiz, rahatlıkla mağazamıza gelebilir. Burada konforlu ve samimi bir ortamda bahçemizde oturup çayını kahvesini içebilir, ikramlıklarımızdan tadabilir. Bunun haricinde özel saatleri deneyebilir ve koleksiyonumuzu yakından inceleyebilir, diledikleri modelleri satın alabilirler. Nezih bir ortamda hoş vakit geçirmek isteyen herkesi mağazamıza bekleriz.