Ressam Ergenekon'un Hayvan Sevgisi Duvarlara Yansıdı

Ressam Sevgi Ergenekon, evinin iç duvarlarını farklı hayvan figürleriyle renklendirdi

24 Ağustos 2022

Kendisini resim sanatı ve sokak hayvanlarına adayan ressam Sevgi Ergenekon, evinin iç duvarlarını da farklı hayvan figürleriyle renklendirdi.

Konyaaltı İlçesi'nde Altınkum Mahallesi'nde yaşayan ressam Sevgi Ergenekon, emekli maaşının yarısını sokak hayvanları, kalan yarısını da geçimi ve resim sanatına harcıyor. Ergenekon, "Onlar benim sevimli can dostlarım" dediği sokağındaki çoğunluğu kedi olan 30'ya yakın sahipsiz kedi ve köpeği doyuruyor, sağlıklarıyla yakından ilgileniyor.

'Bol Su ve Mama Verin'

Ergenekon, sokaklarda yaşayan can dostlarının sıcak geçen yaz aylarında bol mama ve suya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ergenekon, "Mama satın alamayanlar evlerindeki sebze dışındaki artık yemekleri, tavuk, balık, ekmek parçalarını, kemikleri, çöpe atma yerine aç-susuz yaşayan sokak hayvanlarına ayırmalı. Plastik kaplara koyarak yedirmeli. Terk edilmiş bebek kedi-köpeklere de sahip çıkılmalı" dedi.

'Sevgileri Ruhuma İşledi'

Çocukluğundan beri evcil hayvan besleyen ressam Sevgi Ergenekon, hayvan sevgisinin ruhuna işlediğini belirterek, "Belediyeler park ve bahçelere, sokaklarda uygun noktalara sabit küçük barınaklar yapıp mama ve su kapları koymalı" diye konuştu. Yaşatmaya çalıştığı sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekip bez tuvallerin, farklı objelerin, çakıl taşların üzerine, odaların duvarlarına resmeden Ergenekon, sevgisini, "Hayvanlara ve sanata olan sevgim beni çok mutlu ediyor, hayata sımsıkı bağlıyor. Odalarımın duvarlarını, tavanlarını da farklı hayvan figürleriyle süsledim. Sabahları gözlerimi duvar ve tavandaki hayvan resimlerine bakarak açıyorum. Yaşadığım sokaktaki kedi ve köpeklerin karınlarını doyurmak beni mutlu ediyor" diye konuştu. (Yusuf Demir- DHA)