Rengarenk Festival

14 Mayıs 2022

Bu yıl 4. kez kapılarını ziyaretçilerine açan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle devam ediyor.

Alanya Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali, Alanya Kültür Merkezi’nde 4. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 15 Mayıs’a kadar sürecek festival kapsamında gerçekleşen etkinliklerde, onlarca kitabevi çocuklara kitap sevgisini aşılayacak, kitap okuma alışkanlığı kazandıracak binlerce kitaplık stantlar açarken, yazarlar ve uzmanlar, düzenlenen söyleşi ve imza günlerinde sevenleri ile bir araya geliyor. 

Festivalin açıldığı 7 Mayıs’tan bugüne kadar, Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi’nin hazırladığı Kalbimin Sevgili Gözü ve Yağmur Taşı tiyatro oyunlarını izleme fırsatı bulan çocuklar, Özge Bahar Sunar, Burcu Bahar, Özgür Özgülgün, Çat Pat Profesör, Oyun Sanatım ile Masal Saati, Masalcı Abi, Emre Gül, Nagihan Gökçe Kabal, Zeynep Sey gibi etkinlikleri de takip etme fırsatı buldular. Festival ilerleyen günlerde Sihirbaz Kutay ile Sihirli Dünya ve Varol Yaşaroğlu’nun performanslarına ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, 15 Mayıs’a kadar devam edecek.