Piyano Festivali İçin Heyecanlı Bekleyiş

3-11 Aralık tarihleri arasında yıldızlar geçidi…

29 Kasım 2022

3-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 22. Uluslararası Antalya Piyano Festivali için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Dünyaca tanınmış yerli ve yabancı sanatçıları ağırlayacak olan festivalde; Pianotainment, Robert Lakatos, Tanini Trio, Evrim Turan, Diego Valdivia ve Ufuk&Bahar Dördüncü gibi ünlü isimler sahne alacak.

 2000 yılından bu yana Antalya'nın uluslararası "Sanat Şehri" kimliğine büyük katkı koyan, aynı zamanda Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl 3 -11 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Klasik müzik, caz ve flamenko dünyasından birçok yıldızı müzikseverlerle buluşturacak festival,  Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşecek.

 İlk Konser 3 Aralık’ta 

Il Grande Piano’nun 26-27 Kasım tarihlerinde Üçkapılar ve Kalekapısı’nda yaptığı renkli gösterilerle başlayan festial coşkusu, 3 Aralık’ta gerçekleşecek açılış konseri ile doruğa çıkacak. 3 Aralık akşamı, Almanya’nın en iyi performans sanatçılarından Stephan Weh ve Marcel Dorn’dan oluşan Pianotainment’ın meşhur dört el piyano gösterisi ile yapacak.

 Konser Takvimi 

 Sanatseverlere doyumsuz müzik şöleni yaşatacak festival, 4 Aralık’ta caz ve klasik müzikte olağanüstü yetenekli bir piyanist olarak bilinen Robert Lakatos’u, 7 Aralık’ta Tahir Aydoğdu (Kanun), Bilgin Canaz (Ney) ve Burçin Büke (Piyano) tarafından kurulan, Doğu ve Batı müzik kültürlerini harmanlayarak, insanlar arasındaki dostluk ve barış duygularını pekiştirmeyi hedefleyen Tanini Trio’yu, 9 Aralık’ta Şef Gints Glinka’nın yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde piyanist Evrim Turan’ı, 10 Aralık’ta piyanosuyla yepyeni ve özgün bir flamenko füzyonu yaratan ve eleştirmenler tarafından övgüyle bahsedilen Diego Valdivia’yı ve 11 Aralık kapanış konserinde ise dünyaca ünlü piyano ikilisi Ufuk&Bahar Dördüncü’yü ağırlayacak.