'Orman' Konulu Yarışmanın Şampiyonları

09 Haziran 2022

Antalya bölgesindeki endemik bitki türlerini inceleyip haritalandırmak amacıyla başlatılan Conifera Antalya Orman Kaynaklarını Koruma Uygulama Projesi kapsamında düzenlenen 'Senin Gözünden Orman' resim, kompozisyon ve fotoğraf yarımasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen sivil toplum destek programı kapsamında Antalya Orkidelerini ve Biyolojit Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakiyle yürütülen Conifera Antalya Orman Kaynaklarını Koruma Uygulama Projesi bünlesinde düzenlenen 'Senin Gözünden Orman' resim, kompozisyon ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Akdeniz Ünivesitesi Eğitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya'nın yanı sıra ödül alan öğrencilerin öğretmenleri ve velileri katıldı. Endemik bitkilere ve ormanın dünya ve ülkemiz için önemine dikkat çekilen etkinlikte müzik dinletisi de yapıldı. Salonun girişinde oluşturulan sergi alanında ise dereceye giren fotoğraf, resim ve komposizyonlar sergiledi.

Eserleriyle Fark Yarattılar
Fotoğraf dalında Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencisi Çiçek Hiyem Hoca birinci, Özel Antalya Bilim Doğa Anadolu Lisesi'nden Nil Ceylin Uçar ikinci, Havva Sedat Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Kanber üçüncülük ödülünü aldı.

Resim dalında Ekol İlkokulu'ndan Beren Ülker birinci, Antalya Özel Deniz Koleji'nden Alena Chernokova ikinci, Antalya Başarı Okulları'ndan Peri Karalar üçüncü oldu.

Komposizyon dalında Bilfen Antalya İlköğretim Okulu'ndan Aslı Özbodur birinci, Özel Antalya Bilim İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Ortaokulu'ndan Defne Tomsuk ikinci, yine aynı okuldan Ege Özen ise üçüncü oldu.

Özel Öğrenciler De Unutulmadı
Özel öğrenci ödüllerini ise Gönül Kemal Reisoğlu İlkokulu'ndan Mehmet Utku Atay, İstiklal Ortaokulu'ndan Ahmet Burak Atmaca, Kepez Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndan Burak Aykurt, yine aynı okulun öğrencileri İbrahim Can Kaya ve Furkan Kaymaz, Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu Lisesi'nden Hatice Doğan aldı.

Dereceye giren, plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllünderilen öğrenciler tören sonunda protokol mensupları, öğretmenleri ve velileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
İbrahim Laleli (DHA)