Nirvana Basketball Weeks, basketbol dünyasının buluşma noktası olacak

Nirvana Cosmopolitan Hotel ve Cosmos Sports Center, Avrupa basketbolunun buluşma noktası olacak

27 Temmuz 2023

Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden biri olan Kilit Hospitality Group’a ait Nirvana Cosmopolitan Hotel ve Cosmos Sports Center, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜBAD) desteğiyle hayata geçireceği Nirvana Basketball Weeks ile Avrupa basketbolunun buluşma noktası olacak.

Geleneksel Hale Gelecek

Spora ve sporculara verdiği destek ile dikkat çeken ve Antalya’nın spor şehri olması için önemli bir rol üstlenen Nirvana Cosmopolitan, bünyesindeki Cosmos Sports Center ile önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eylül ayında yapılması planlanan Nirvana Basketball Weeks, yüzlerce basketbolcu, yönetici, antrenör, hakem ve basketbolseveri buluşturacak. Summit ve turnuvaların bir arada yer alacağı Nirvana Basketball Weeks, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜBAD) bu sene 16.’sı gerçekleştirilecek geleneksel turnuvasına da ev sahipliği yapacak.

Basın Toplantısı

Nirvana Basketball Weeks Basın Toplantısı Nirvana Cosmopolitan’da gerçekleştirildi. Toplantıya TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yavuz, Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit Hüner, Nirvana Hotels CEO Korhan Alşan ve Nirvana Hotels Sportif Direktörü Burçin Badem katıldı.

Basketbolun Büyümesi İçin…

Toplantının açılış konuşmasını ise Nirvana Hotels Sportif Direktörü Burçin Badem yaptı. Nirvana Basketball Weeks’i geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Badem, “Nirvana Basketball Weeks’i, TBF ve TÜBAD’ın destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğimizde summit ve turnuvalar olacak. Konusunda uzman insanlar basketbolun büyümesi gelişimi için burada fikir alışverişinde bulunacak” dedi.

Basketbola Değer Katacak

TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ise “TBF olarak basketbola değer katacak olan bu etkinliğe destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. TBF olarak bu etkinliğe destek olduğumuz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Yoğun Bir Hafta Olacak

TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser de “Bu güzel etkinliğe destek olduğumuz için çok mutluyuz. TBF olarak bu otelde birçok eğitim veriyoruz. Nirvana Basketball Weeks’te ise destek kısmındayız. Her yıl düzenli bir şekilde yapılacak olan bu etkinlik TÜBAD’ın turnuvası ile taçlanacak. Turnuvalar ve summit ile yoğun bir hafta olacak” diye konuştu.

“Zor Bir İşe İmza Atacaksınız”

Konuşmasına Kilit Ailesi’ne teşekkür ederek başlayan TÜBAD Başkanı Çetin Yılmaz, “Nirvana Basketball Weeks ile çok zor bir işe imza atacaksınız. Biz de TÜBAD olarak bu sene 16.’sını yapacağımız turnuvayı bu organizasyon içinde gerçekleştireceğiz. TÜBAD’a verilen destekler antrenörler için çok önemli. Çünkü bizler eğitime çok katkı sağlıyoruz. Zor ama başarılı bir organizasyon olacağına inanıyoruz” dedi.

“Platform Rolü De Üstlenecek”

TÜBAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yavuz ise “Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Kilit Grubu’na teşekkür ediyoruz. Zor ve sıkıntılı bir süreç ancak bizler elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İçi dolu bir organizasyon olacak. Sadece turnuva değil, burası bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı bir platform rolü de üstlenecek. Güzel bir organizasyon olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sporu Baş Köşeye Koyduk”

Nirvana Hotels CEO Korhan Alşan, Nirvana Basketball Weeks’e destek veren TBF ve TÜBAD’a teşekkür ederek, “Kilit Grubu ve Nirvana Hotels olarak bu otelin sadece konaklama yapılan bir yer değil bir etkinlik merkezi olmasını istedik. Turizmde pazar ve ürün çeşitliliği çok önemlidir. Golf ve futbol ön planda ama Antalya birçok spor branşı için çok uygun bir şehir. Antalya, spor turizmi için çok önemli bir bölge. Biz de bu düşünce ile yola çıktık ve sporu baş köşeye koyduk. Kilit Ailesi de basketbolu ve sporu seven bir aile ve ailede basketbolcu da bulunuyor. En önemlisi de basketbolu seven bir şehirdeyiz. Bu nedenle organizasyonumuz Antalya için çok önemli. Basketbol, Antalya için yeni bir sayfa açabilir. Burası tam bir spor otelidir ve burada dünyanın en önemli takımlarını ağırlayacağız” diye konuştu.

“Sporu Bir Meslek Gibi Görmeliyiz”

Basın toplantısında son konuşmayı Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit Hüner yaptı. Pelin Kilit Hüner, “Sporu bir meslek gibi görmeliyiz. Çocuklarımızın içindeki yanan ateşi, kendilerini ifade edebilmelerini sporla sağlamalıyız. Sporun önemini ve insana katkısını iyi biliyoruz. Kilit Grubu olarak böyle bir organizasyona imza attığımız için mutluyuz” diye konuştu.

NIRVANA BASKETBALL WEEKS

Nirvana 3×3 Basketbol Turnuvası 04-06 Eylül 2023

Türkiye Basketbol Hakem ve Değerlendirici Seminerleri: A Klasmanı 08-10 Eylül 2023

TÜBAD Doğan Hakyemez Gençler Şampiyonası 07-10 Eylül 2023

Nirvana Basketball 3600 Summit 11-13 Eylül 2023

TÜBAD A Takım Turnuvaları

16. TUBAD Mehmet Baturalp Turnuvası 12 – 17 Eylül 2023

Önder Seden Kupası – Tarihi ayrıca açıklanacak

Uluslararası İsmet Badem Turnuvası 13-17 Eylül 2023

TÜBAD Antrenör Gelişim Semineri 15-17 Eylül 2023

TÜBAD Gülseren Gönül Kadınlar Turnuvası Tarihi ayrıca açıklanacak.

19:00   12 Eylül Salı                CSKA – CRVENA ZVEZDA

17:00   13 Eylül Çarşamba     CSKA – PINAR KARŞIYAKA

19:00   13 Eylül Çarşamba     TÜRK TELEKOM – CRVENA ZVEZDA

17:00   14 Eylül Perşembe     GALATASARAY NEF – BEŞİKTAŞ EMLAKJET

19:00   14 Eylül Perşembe     ANADOLU EFES – PINAR KARŞIYAKA

19:00   15 Eylül Cuma            CSKA – ANADOLU EFES

17:00   15 Eylül Cuma            BEŞİKTAŞ EMLAKJET – TÜRK TELEKOM

17:00   16 Eylül Cumartesi    GALATASARAY NEF – PINAR KARŞIYAKA

13:00   17 Eylül Pazar            ANADOLU EFES – BEŞİKTAŞ EMLAKJET

15:00   17 Eylül Pazar            TÜRK TELEKOM – GALATASARAY NEF

 

Nirvana Basketball 3600 Summit  11- 13 Eylül 2023

Nirvana Basketball Weeks’in ikinci haftasında, 3600 Summit adı verilen etkinlik düzenlenecek. Bu zirve, dünya çapında söz sahibi spor insanları, federasyon başkanları, yöneticiler, doktorlar, sağlık ekipleri, kondisyonerler, basın mensupları, hakemler, menajerler, sporcu aileleri, basketbolcular ve antrenörlerin bir araya gelerek deneyimlerini ve bilgilerini paylaşacağı bir platform sunacak. Nirvana Basketball 3600 Summit, üç gün boyunca Nirvana Convention Center’da düzenlenecek ve 24 oturumdan oluşacak.

Basketbolun her alanından uzmanların katılacağı bu etkinlik, sektördeki son gelişmeleri paylaşma ve basketbol camiasının birlikte büyümesini sağlama fırsatı sunacak. Nirvana Cosmopolitan Hotel ve Cosmos Sports Center’ın ev sahipliği yapacağı bu organizasyon, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ve Kilit Grup iş birliğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

11 Eylül Pazartesi

Açılış Konuşmaları

Kulüplerde İstikrar- Başarı Denklemi ve Taraftar İlişki Yönetimi

Kulüplerde Süreklilik- Sponsorluk

Basketbolda Sponsorluk Dersi 101

Milli Takımlar

“Basketbolcu Ailesi Olmak- Genetik Yönelim”

“Basketbolcu Ailesi Olmak- Sportif Yönetim”

NFT ve E-Spor’da Basketbol

Kadın Basketbolu

12 Eylül Salı

Türkiye’de Antrenör Eğitimi

Basketbol Coach’luğu Deli İşi mi?

Altyapı ve Basketbol Okulları

Okul- Spor- Aile Üçgeni / NCAA ve Türkiye

Basketbolda Sağlık Yönetimi – Yaralanmayı Azaltma ve Tedavi – Basketbolda Yere Doğru Basmak

Sezona Hazırlık ve Kondisyonerin Önemi

Basketbolda İstatistik ve Asistan Coachlar

13 Eylül Çarşamba

Basketbolcu Beslenmesi

Mevzu Bahis İddia

Basketbolcu Menajerleri ve Spor Hukuku

Basketbol Medya ve Pr İletişim

Basketbolcu Psikolojisi- Burnout – Kaygı Yönetimi

Günümüzde Avrupa Basketbolu ve Milli Takımlara NBA Etkisi – FIBA – ULEB – NBA İş birliği mi, Rekabeti mi?

Ateşten Gömlek Giyenler “Hakemler”

NBA’de Türk Basketbolcular

Basketbolda Tesisleşme

Nirvana Basketball Weeks: https://nirvanabasketballweeks.org/

Nirvana Cosmopolitan Hotel: https://www.nirvanahotels.com.tr/oteller/nirvana-cosmopolitan

Cosmos Sports Center: https://cosmossportscenter.com/