Manavgat’ta 4 Plaja Daha Mavi Bayrak

01 Temmuz 2022

Manavgat, Türkiye’nin en çok mavi bayrağına sahip ilçesi oldu. TÜRÇEV Yönetimi, Manavgat Belediyesi’ne ait 4 plaja daha mavi bayrağını teslim etti.  

Deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında mavi bayrak kriterlerine uygun olduğu tespit edilen Manavgat Belediyesi’ne ait Boğaz Halk Plajı, Kızılot Halk Plajı ve Nar Beach Plajları mavi bayrak almaya hak kazandı. 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan denetleme sonrası mavi bayrak almaya hak kazanan Boğaz Otel Halk Plajı’nda, mavi bayrak töreni düzenlendi. Törene Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Halil Bayaz, Türçev Antalya Koordinatörü Mustafa Eryiğit, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri katıldı. 

33 Kritere Uygun

TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Eryiğit, çevre eğitimi, bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği başlıklarında 33 kritere uygunluğu tespit edilen Sorgun Boğaz, Nar Beach 1 ve Nar Beach 3 ve Kızılot Plajları’nın mavi bayrak almaya hak kazandığını söyledi. 

En Çok Mavi Bayrak Manavgat’ta

TÜRÇEV Koordinatörü, “2022 yılı itibarıyla dünyada en çok mavi bayraklı plaja sahip şehir 229 plaj ile Antalya oldu. Manavgat ilçesi de sınırları içinde bulunan 55 plaj ile ülkemizde en fazla mavi bayrak ödülüne ilçe konumundadır. Manavgat’ta ek tesislerle birlikte 81 tesis ve 8 halk plajı, mavi bayrak ödülüne sahiptir” dedi.