Manavgatlı Kadınlardan Depremzedelere Kışlık Kıyafet

Kıyafetler, deprem bölgesine gönderiliyor.

11 Şubat 2023

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir yandan deprem bölgesinde enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer yandan depremzedeler için bir araya gelen Manavgatlı kadınlar, kışlık kıyafet dikerek AFAD Koordinasyonunda deprem bölgesine gönderiyor.

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, 10 kentte büyük bir yıkım yaşandı. Depremlerin ardından tüm Türkiye genelinde yardım kampanyaları başlatılırken, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli olan eğiticiler, kursiyerler ve gönüllü kadınlarla birlikte depremzedeler için kışlık giysi örüp, dikmeye başladı. Hazırlanan elbiseler, Manavgat Kaymakamlığı’nın AFAD koordinesinde düzenlediği yardım kampanyası kapsamında deprem bölgesine gönderiliyor.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde örgü kursu veren eğitmenlerden Serpil Özyiğit, deprem olduğunu duydukları anda diğer eğitmen arkadaşları ile ne yapabilecekleri üzerine tartıştıklarını belirtti. Özyiğit, “Aklıma bere geldi kış şartlarından dolayı. Arkadaşlarım bunları kabul ettiler çünkü onlarda çok üzülmüşlerdi. Bir parça onların içini ısıtmak için yaptık bunu. Sonra duyuru yaptık, duyurumuza halkımız çok güzel tepki verdi. Hiç tanımadığımız arkadaşlarımız birlik, beraberlik olmak için geldiler. Gerçekten çok üzülüyorum, içimiz acıyor” diye konuştu.

5 Günde 2 Bin Parça Giysi Hazırlandı

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyona 10 öğretmen ve 300 kursiyer ile gönüllü katıldı. Yetişkin ve çocuklar için polar, pijama, eşofman takımı örgü kazak, hırka, atkı, bere ve patik olmak üzere hazırlanan 2 bin parça, Manavgat Kaymakamlığı’nın AFAD koordinesinde hazırlanan kampanya kapsamında Antbirlik deposuna teslim edilerek deprem bölgesine gönderildi. (Ömer Karça- DHA)