Kruvaziyer Turizminin Göz Bebeği Antalya

Antalya Limanı bu yıl dev yolcu gemilerini konuk etti

09 Aralık 2022

QTerminals Antalya'dan yapılan açıklamaya göre, Antalya Limanı'na, bu sene dünyanın birçok noktasından dev yolcu gemileri demir attı.

Sezon boyunca Emerald Azzura, Spirit of Adventure, Blue Sapphire, Club Med 2, Riviera, Seven Seas Explorer, Mein Schiff 6 ve Mein Schiff 5, The World gibi lüks yolcu gemilerini ağırlayan liman, Silver Spirit ile sezonu kapattı. Limana sezon boyunca bu kruvaziyerlerle gelen yolcu sayısı 30 bin 641 oldu. Açıklamasında değerlendirmelerde bulunan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, limanın yüksek kapasitesiyle, Akdeniz'de iç ve dış turizm açısından çok önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Geçen yıl pandemi nedeniyle 4 sefer ile gelen 1413 yolcuyu ağırladıklarını aktaran Sert, limana bu yıl 26 sefer gerçekleştirildiğini söyledi. Gelecek sezon için daha umutlu olduklarını vurgulayan Sert, şöyle konuştu, "Antalya Limanı'nda gelecek yıl daha fazla yoğunluk bekliyoruz. 2023 kruvaziyer sezonu için şimdiden birçok rezervasyon aldık. Limanımıza bu gemilerle gelen turistler, Antalya esnafının da yüzünü güldürüyor. Bu bakımdan liman olarak şehrin ekonomisine yaptığımız katkının gelecek yıl da artarak devam etmesini bekliyoruz. QTerminals Antalya olarak, şehrimiz ekonomisinin itici gücü turizme sağladığımız katkıyı artırmaya devam edeceğiz." (turizmajansi.com)