Koleksiyoner Bahadır Kalaycı’dan ‘Cumhuriyet Sergisi’

Cumhuriyet Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

03 Kasım 2022

Antalya’nın önde gelen koleksiyonerlerinden Bahadır Kalaycı’nın, koleksiyonundaki Türk Bayrakları, Nutuk, Cumhuriyet Altınları, Madalyonlar ve nişandan oluşan Cumhuriyet Sergisi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına ve Antalya Müzesi’nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Açılışa, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı başta olmak üzere kentin siyaset, iş ve cemiyet hayatından önemli isimler katıldı.

Eserler 1 Yıl Süre ile Sergilenecek

Şeniz & Bahadır Kalaycı çifti, davetlilerle açılış süresince yakından ilgilendi. Bahadır Kalaycı, kurdele kesiminden sonra uzun yıllar boyunca uğraş vererek topladığı; çok değerli eserlerden oluşan koleksiyonu davetlilere gezdirirken, her biri kıymetli ve nadide parçalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Arkeoloji Müzesi’nde bir yıl süre ile ziyaret edilebilecek olan sergide, Ankara Ulus Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın açılışı için 1927'de basılan altın madalya, 1930'lu yıllara ait 4 Türk bayrağı, İstiklal madalyasından iki örnek, 1927'de basılan 2 Nutuk, TBMM'de 1922-1928 yıllarında görev yapan milletvekilleri için hazırlanmış orijinal kutusunda nişan, 1921'de basılmış Ankara Antlaşması plaketi, Harf Devrimi'nden önce basılan 1, 5 ve 10 liralık kağıt paralarla ilk madeni paralardan örnekler sunuldu.