Kaş'ta Bir İlk Gerçekleşiyor

15 Nisan 2022

 Antalya’nın dünyaca ünlü ilçesi Kaş’ta, 2-5 Haziran tarihleri arasında Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali düzenlenecek.

 Kaş ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kaş Belediyesi'nin destekleri ile bir ilk gerçekleşecek. İlçede, ilk kez 2-5 Haziran tarihleri arasında, kısa film festivali düzenlenecek. Uluslararası ve ulusal yarışmaların yanı sıra ulusal öğrenci filmleri ve uluslararası sualtı filmleri yarışması dallarında gerçekleştirilecek festivalde, 4 dalda toplam 30 film yarışacak. 

 Festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaş Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Seren Topaloğlu, "Kaş'ta bir ilki yaşayacağız. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra finalistlerle soru ve cevaplar, film endüstrisinden değerli konuklarla atölyeler, paneller, keşif turları ve daha birçok etkinlik gerçekleşecek ve etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Film gösterimleri akşamları, 2 bin yıllık Kaş Antik Tiyatro'da ve marinada, gündüzleri ise Kaş Kültür Evi'nde yapılacak. Yakında açıklanacak jüri üyeleriyle birlikte, sanatseverleri 30 kısa filmi izlemeye bekliyoruz" şeklinde konuştu.