IWSA'dan Eğitim ve Sağlık Projeleri İçin Dayanışma

IWSA üyeleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi

01 Kasım 2022

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği'nin (IWSA) gönüllü üyeleri yaz tatilinin ardından yeniden bir araya geldi.

IWSA Antalya Şubesi Başkanı Canan Ekim, başkan yardımcısı Ayşen Çalışkan, genel sekreter İlknur Avşar, sayman Ayşe Neşe Pazarcı, denetleme kuru başkanı Saniye Drahor, onursal başkan Şule Yurdakul'un ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda 2022-2023 yılı projeleri konuşuldu.

Yol Haritası Hazır

Dernek yönetimi, üye ile davetlilere yeni dönemde izlenecek yol haritası anlatıldı, projeler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Davetlilerin yoğun ilgi buluşmada konuşan IWSA Antalya Şubesi Başkanı Canan Ekim, önceki yıllarda destek verdikleri 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasından, pek çok köy okuluna kazandırdıkları kütüphanelerden övgüyle bahsetti. Başkan Ekim, üniversite öğrencilerine de düzenli burs imkânı sağladıklarını hatırlattı.

Hizmet İçin Kollar Sıvandı

Canan Ekim, IWSA Antalya Şubesi'nin 2004 yılının Ocak ayında hizmete girdiğini, aktivitelerden sağlanan gelir, hayırsever kişi ve kuruluşların desteğiyle bugünlere gelindiğini, üniversite öğrencilerine harçlık imkânı sağlandığını anlattı. Ekim, sözlerine şöyle devam etti, "Öğrencilerimizin yanı sıra lösemili çocuklarımıza, engelli bireylerimize de sahip çıktık. Yaz tatilinden dolayı ara verdiğimiz hizmetlerimizi şu andan itibaren yeniden başlatıyoruz. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi yine eğitim ve sağlık olacak. Geleceğimizin güvencesi olan üniversiteli gençlerimizin burslarını aksatmadan ödemeye çalışacağız, okullarımıza kütüphane kazandırmayı, ihtiyaç sahibi ilk, orta ve lise öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı da sürdüreceğiz." (Yusuf Demir-DHA)