Ignacio Rodes Müzikseverleri Büyüledi

11. Antalya Uluslararası Gitar Festivali Ignacio Rodes konseriyle açıldı

04 Kasım 2022

Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği’nin düzenlendiği, sanat danışmanlığını klasik gitarın önemli ismi Ahmet Kanneci’nin yaptığı 11. Antalya Uluslararası Gitar Festivali başladı. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, Ignacio Rodes konseriyle başlayan festival, 5 Kasım Cumartesi sona erecek.  

Açılışta, sanat danışmanı Kanneci, Antalya Gitar Festivali’nin 11’inci yılını kutluyor olmasının çok değerli olduğunu söyledi. ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ise 3-4 ay süren yorucu hazırlık sürecinin ardından salonun dolu olduğunu görmenin sevindirici olduğunu belirterek, “İşte bu nedenle bir şeyleri hala değiştirme şansı var. Umutsuz olmayalım” dedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kentte sivil toplum faaliyetlerini, sanat yaklaşımını, sosyal denge yaklaşımını, uygar zeminde eşitlemeye çalışıyoruz. Bir kentin gündelik hayat kalitesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu çalışmamız da onun bir parçası” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kuşağının en önemli gitaristleri arasında gösterilen Ignacio Rodes, Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesinde büyüleyici bir konser verdi.