Gazipaşa’da Yayla Şenliği Hazırlıkları Başladı

06 Temmuz 2022

Muhteşem doğa yapısıyla yılın 4 mevsimi vatandaşların ilgi odağı olan Günnercik Yaylası, bu yıl üçüncü kez şenliklere ev sahipliği yapacak. İlçede Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği için hazırlıklar başladı.

3. Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği için hazırlıklar başladı. Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan şenlik, 3 gün sürecek. 

Sümer Ezgü ve Kubat Sahne Alacak
Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan şenlik, 29-30 ve 31 Temmuz tarihlerinde, Gazipaşa’nın Günnercik Yaylası’nda yapılacak. Şenlikte vatandaşlar, yaylada kamp kurma imkanına sahip olacak. 29 Temmuz Cuma günü Sümer Ezgü ve 30 Temmuz Cumartesi Günü Kubat’ın sahne alacağı şenlikte, yerel sanatçılarda yer alacak, yöresel ve geleneksel oyunlar oynanacak. 

Gazipaşa Toroslar Günnercik Yayla Şenliği’nin simgesi haline gelen Yörük göçü, 30 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak. Çocukların şenlikte doyasıya eğlenmesi için çocuk oyun grubu ve animasyon etkinlikleri ilk iki gün aktif olacak. İki gün boyunca konser sonrasında şenlik ateşi yakılacak. Şenliğin son günü sabah erken saatlerde Günnercik Yaylası’nın sembolü olan dağa yansıyan Atatürk silueti izlenecek.