Gazipaşa’da Festival Coşkusu

12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali coşkuyla başladı

22 Ekim 2022

Gazipaşa’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, renkli görüntülerle açıldı. Üç gün sürecek festivalde, bu akşam, Cumhuriyet Meydanı’nda Edip Akbayram Konseri olacak. 23 Ekim Pazar günü sabah saat 10.00’da Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuk olarak katılacağı Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı ise Halk TV’den canlı yayınlanacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unvanı olan ‘Gazipaşa’ isminin ilçemize verilişinin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, dün sabah saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşüyle başladı. Antalya Büyükşehir Bando Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej, Atatürk Parkı’ndaki festival alanında son buldu. Renkli görüntülere sahne olan festivale, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı ve Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “İlçemizi güzelleştirmek ve burada yetişen lezzetleri tüm dünyaya tanıtmak bizim için çok önemli. Aroma ve görsel anlamda Türkiye’de sadece Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz narımızı ve son yıllarda ilçemizde yetiştirilen tropikal meyveleri festivalimiz aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

Workshop ve Yarışmalar Düzenlendi

Konuşmaların ardından, festivalin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.  Daha sonra protokol üyeleri, çekirdeksiz narın yanı sıra ilçede yetişen tropikal ürünler ile tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı. Gazipaşa Belediyesi standında festivale katılan davetlilere aşure ikramı yaptı. Ardından workshoplar ve yarışmalar ile festivalin ilk günü devam etti. 23 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ziyaretçilerini bekliyor.