Gazipaşa’da Avrupa Hareketlilik Haftası

Gazipaşa’da Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerle kutlanacak

14 Eylül 2022

Yeni nesillere temiz bir çevre bırakmak, doğayı korumak ve hava kirliliğini önlemek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Gazipaşa’da çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

Gazipaşa Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çok sayıda etkinliğe imza atıyor. Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca; doğayı korumak, yeni nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak ve hareketsiz yaşama karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Gazipaşa’da çok sayıda etkinlik yapılacak. Avrupa’nın 2 binden fazla şehriyle aynı anda kutlanan hafta kapsamında sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik için gerçekleşecek etkinliklere tüm Gazipaşalılar davetli olacak.

Bisiklet Sürme Etkinliği Yapılacak

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 16 Eylül Cuma günü saat 18.30’da Bisiklet sürme etkinliği yapılacak. Gazipaşa genelindeki birçok bisiklet sürücüsünün katılacağı programla Cumhuriyet İlkokulu’ndan Selinus Halk Büfe’ye kadar bisiklet sürüşleri yapılacak. Bisiklet sürme etkinliğiyle özellikle egzoz salımına dikkat çekilecek.

Selinus Halk Büfede Sabah Sporu Etkinliği

22 Eylül tarihine kadar devam edecek Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde 17 Eylül Cumartesi günü sabah 07.00’de belediyeye ait Selinus Halk Büfe’de sabah sporu etkinliği yapılacak. Birçok katılımcıyla birlikte belediyenin spor hocası eşliğinde yapılacak etkinlikte hareketin sağlık açısından önemiyle ilgili de bilgilendirme yapılacak.

Tarihi Göç Yoluna Yürüyüş

18 Eylül Pazar günü bu yıl ilk kez Topsekisi ve Sumak yaylası güzergahı tarihi göç yolunda yürüyüş yapılacak. Pazar günü sabah 07.30’da yapılacak yürüyüş öncesinde Gazipaşa Belediye binası önünden otobüs kalkacak. Tarihi göç yolunda yapılan yürüyüşle hem spor yapılmış olacak hem de Atalarımızın yayla güzergahı olan tarihi göç yolu ziyaret edilecek.

Gazipaşa Kalesi’nde Gün Batımı İzlenecek

Gazipaşa Belediyesi, hafta içi de haraketlilik haftası kutlamalarına devam edecek. 19 Eylül Pazartesi günü, 18.30’da Gazipaşa Kalesi yakınındaki Sarısu Parkında buluşup, kalenin zirvesine çıkılacak. İkramların da yapılacağı zirvede,  Gazipaşa kalesinden gün batımı izlenecek.