Galeride Çifte Mutluluk

Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi’nde ‘Elim Sende’ sergisi açıldı

25 Ekim 2022

Emekli TRT radyo prodüktörü ve şair-yazar Nuri Erkal, heykel sanatçısı gelini Semra Erkal'ın 'Elim Sende' adlı heykel sergisi açılışına eşlik etti ve kitaplarını davetliler için imzaladı.

Aydın Kanza Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışını, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal yaptı.

Doğadaki Atıklardan Sanat

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Semra Erkal, dokulu resim, mozaik ve heykel çalışmalarında doğadan buluntu atık kâğıt, plastik bardak, tabak, cam şişe gibi materyalleri değerlendirdi. Erkal, atık malzemelere yeni bir yaşam, yeni bir anlam katarak sanata kazandırdığını anlattı. Semra Erkal'ın Hava Meydan Komutanlığı Şeref Salonu'nda Atatürk heykeli, Muratpaşa Belediyesi Heykel Park'ta ise birçok heykel çalışmaları yer alıyor.

Erkal Kitaplarını İmzaladı

Sanatçı Semra Erkal'ın kayınpederi emekli TRT radyo prodüktörü ve şair-yazar Nuri Erkal da aynı galeride şiir ve öykü kitaplarını imzaladı. Erkal'ın kitaplarının bir çoğunun kapak resimleri ise gelini Semra Erkal'ın kalem ve fırçasından çıktı. Nuri Erkal, kitaplarından bazılarını Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal'a imzaladı, yayınlanan son eserleri olan 'Mavi Çığlık' ile 'Yerdeki Yazı' hakkında bilgi verdi.

15 Eseri Yayımlandı

Nuri Erkal'ın 'Yoğurt Tireni', 'Mutfakgiller', 'İnsan Kıyıları', 'Diyarımın Şairleri', 'Dost yazılar', 'Yazın Harmanı', 'Mavi Düşler', 'Bir Güzellemedir Antalya', 'Ara Sözler', 'Heybenin Bir Gözü', 'Yonga Kokusu', 'Kırlangıç Dalışlar', 'Tek Kanat', 'Mavi Çığlık' ve 'Yerdeki Yazı' adlı yayımlanmış eserleri bulunuyor.(Yusuf Demir- DHA)