Futbol Takımlarının Kamp İçin Tercihi Antalya

Antalya dünyanın önde gelen kulüplerini ağırlıyor

05 Aralık 2022

Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada birçok takım kamp için Antalya'nın Belek bölgesini tercih etti. Süper Lig ekiplerinin yanı sıra İngiltere, İtalya, Hollanda, Belçika, İran, ve İsrail'den önemli takımlar kamplarına Belek, Lara ve Kundu'da devam ediyor.  

TssFC Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Çeri, takımların kamp çalışmaları, Belek bölgesindeki stadyumlar ve ocak ayında Belek'e gelecek takımlar hakkında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Kampların oldukça iyi geçtiğini belirten Serkan Çeri, "Dünya Kupası nedeniyle takımlar erken dönemde kamplara başladı. Bu kamplar normalde ocak, şubat aylarında yapılıyordu. İyi takımlar var. Örneğin, Maccabi Tel Aviv. İsrail'in iyi takımlarından birisi. Kamp için buraya gelerek Antalyaspor ile ilk hazırlık maçlarını oynadılar. Adana Demirspor ile de 2'nci hazırlık maçlarında karşı karşıya geldiler. Kamplar iyi gidiyor, biz de Tsstur olarak bu durumdan oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı. 

Nitelikli, Kaliteli, Seyircili Maçlar Oynanabilecek Stadyumlara İhtiyacımız Var

Uzun yıllardır Antalya'da takımların kamp yaptığını ancak stadyum konusunda bazı sıkıntıların olduğunu dile getiren Serkan Çeri, "Yaklaşık 20, 25 yıldır Antalya'da futbol kampları yapılıyor. Oteller saha ve stadyum anlamında kendilerini geliştirdiler. Nitelikli, kaliteli maçları hem yayın anlamında yapabileceğimiz hem de seyircili maçlar oynanabilecek stadyumlara ihtiyacımız var. Bu anlamda futbol takımlarını buraya getirme anlamında oteller üzerine düşeni yapıyor. 11 sahalı otellerimiz var burada. Ancak mutlaka Belek bölgesine 2, 3 tane butik stadyum yapılmalı. Böylece maç oynama yerlerimizi çok daha kaliteli bir şekilde tüm dünyaya sunmuş oluruz" şeklinde konuştu. 

Japonya'dan Takım Getireceğiz 

Antalya'nın kamplar konusunda dünyada bir marka haline geldiğini belirten Çeri, "Ocak ayında kamplara devam edeceğiz. O dönemde bizim de bir sürprizimiz olacak. İngiliz ve İtalyan takımlarının ardından Japonya'dan bir takım getireceğiz. Sanfrecce Hiroshima takımı burada kamp yapacak. Yaklaşık 22 saatlik uçak yolculuğunun ardından Antalya'ya gelecekler. Japonya J1 Ligi takımlarından. Şehrimizde, Antalya'da kamp yapacaklar. Ocak ayında takımlar kamplarına devam edecekler. Antalya kamplar konusunda dünyada bir marka haline geldi. Bunu artık ileriye götürmek lazım. Antalya dünyadaki tüm takımları ağırlayabilecek kapasitede. Hem otel, hem de tesis anlamında. Ancak dediğim gibi bu konuda daha iyi reklam yapmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Yaklaşık 75 Futbol Kulübünü Antalya'ya Getirerek Kamp Yaptıracağız 

Bu yıl yaklaşık 75 futbol takımına Antalya'da kamp yaptırdıklarını söyleyen Serkan Çeri, "Fortuna Sittard, Westerlo, Maccabi Tel Aviv, İran'dan 5 tane Süper Lig ekibi şu anda burada kamp yapıyor. Avusturya'dan LASK Linz, Japonya'dan Hiroshima, Polonya'da Podolski'nin takımı ve ayrıca Polonya Ligi'nin 5 takımı buraya gelecek. Bu sene yaklaşık 75 futbol kulübünü Antalya'ya getirerek kamp yaptıracağız" dedi. (Olgucan Kalkan- DHA)