Dünyaca Ünlü Yönetmenlerin Tercihi Antalya

Guy Ritchie yeni filminin çekimleri için Antalya’yı tercih etti

22 Aralık 2022

Antalya, sahip olduğu coğrafi imkanları, tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde sinema sektörü için ideal kent olmayı sürdürüyor. Ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie, çekimlerinin bir kısmı Antalya’da gerçekleşen ve 13 Ocak 2023’te vizyona girecek olan Operation Furtune filminden sonra, yeni film çekimleri için yine Antalya’yı tercih etti.

Dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie, Hollywood'un yıldız oyuncularını Antalya'da bir araya getirmeye devam ediyor. Çekimlerine 2021 Ocak'ta başlanan Operation Fortune filminin bazı sahneleri için Antalya'yı tercih eden,  EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nın yanı sıra Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı'nda çekimler yapan Ritchie, başrollerinde Henry Cavill ve Eiza Gonzalez’in yer alacağı yeni filmi ‘The Ministry of Ungentlemanly Warfare’in çekimlerini de Antalya’da gerçekleştirecek.

Çekim izinleri geçtiğimiz ay alınan film için EXPO alanında plato kurulmaya başlandı. EXPO Botanik Parkı ve Kaleiçi’nin dışında Konyaaltı, Kemer, Demre, İbradı, Serik, Manavgat, Alanya gibi ilçelerde de bazı sahneler çekilecek.