Doğal Ürünler Tüketicilerle Buluşuyor

16 Haziran 2022

 'Yerelden Kalkınma Projesi' kapsamında, kadınların el emeği ürünlerini satabileceği Kadın Kooperatifleri Satış Alanı, İsmet İnönü Kent Parkı içerisinde açıldı. Kadınların ürettiği doğal ürünler, Antalyalılardan yoğun ilgi görmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifleri satış alanı, İsmet İnönü Kent Parkı içerisinde hizmete girdi. Kadın kooperatifleri alanda, ürettikleri reçel, tarhana, erişte, mantı, makarna, sirke gibi el emeği doğal ürünleri, artık daha kolay tüketiciyle buluşturuyor. Satışa sunulan ürünler Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliği ile yürütülen 'Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar' projesi kapsamında Korkuteli'de kurulan üretim tesisinde üretiliyor.

19 İlçede Yaygınlaşması Hedefleniyor
İsmet İnönü Kent Parkı içerisindeki Emekli Kahvesi’nin yanındaki binanın satış alanı olarak düzenlendiği projenin daha çok geliştirmesi, Emekli Kahvelerinde, belediye şirketlerine ait işletmelerde, satış üniteleri oluşturularak kadınların kendi aile ekonomilerine katkı sağlamaları ve projenin Antalya'nın 19 ilçesinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Alışveriş Yapanlar Çok Memnun
Satış Alanı'ndan alışveriş yapan Gülsüm Akın, fiyatların uygun olduğunu belirterek, “Kadınların böyle projelerinin desteklenmesi lazım. Alışverişi yaptım, fiyatlar gayet uygun. Marketlerden aldığımız ürünlerin içeriğini tam bilemiyoruz. Ancak burada el emeği, doğal ürünler alıyoruz" dedi. Projeyi çok güzel bulduğunu ifade eden Nermin Görçimen, kadın kooperatiflerinin sayısının artması ve ürettikleri ürünlerin tüketiciye direkt ulaşması gerektiğini vurguladı. (DHA)