Büyüalan Gardıç Yörükleri Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kumluca ilçesine bağlı Büyükalan Mahallesinde Büyükalan Gardıç Yörükleri Şenliği yapıldı.

05 Eylül 2022

 

Yerel sanatçılar ve yöresel oyunların sergilendiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükalan Mahalle Muhtarı Zeki Kahraman, şenliklerin, mahalle halkının birlik ve beraberliğinin getirdiği bir oluşum olduğunu belirtti. Muhtar Kahraman, ilçe merkezine çok uzak olan mahallelerine hizmet yapılmasında katkı sağlayan Başta Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu olmak üzere kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Gardıç Yörükleri Dernek Başkanı Nazif Demirel ve Büyükalan Muhtarı Zeki Kahraman şenliğe desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na plaket takdim ettiler.

Şenliğe katılanlar çuval yarışı, yumurta taşıma ve halat çekme yarışmaları ve Yöresel sanatçılar ile eğlendi. Yarışmalara katılanlara plaket takdim edildi.

Şenlikte konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Toroslarda, Yörükler diyarındaki, Büyük Ailem hepinizi Büyükalan Gardıç Yörükleri Şenliği’nden sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Gardıç Yörükleri Dernek Başkanı Nazif Demirel başta olmak üzere, Büyükalanın her sorunuyla tek tek ilgilenen ve burada toplanmamıza vesile olan muhtarımız Zeki Kahraman’a ve emeği geçen herkese ayrı ayrı sizlerin huzurunda şükranlarımı iletiyorum. Bu şenliğimizde bugün mahallemizi tanıyoruz, sorunlarını konuşuyoruz yani mahallemize sahip çıkıyoruz. Her şeyden önemlisi Yörük Kültürümüze, atalarımıza, geleneğimize sahip çıkıyoruz. Eğer siz geleneklerinizi göreneklerinizi bilmezseniz yeni nesile aktarma şansınız olmaz. Geleneklerinize sahip çıkamazsınız. Onun için Yayla Şenliklerimizi yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Şenlikte katılımcılara yemek ikram edildi. Yapılan sofra duasından sonra şenliklerin açılış bölümü sona erdi. Günün akşamında ise, katılımcılar Özlem Şahin’in seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlendi.