Boğaz Halk Plajı Manavgat’a Çok Yakıştı

08 Haziran 2022

Manavgat’ta, Sorgun Boğaz Halk Plajı’nın 2’nci etap düzenleme çalışmaları tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı. Kent halkının akın ettiği Sorgun Boğaz, modern yapısı ve yeni yüzüyle bölgeye artı değer kattı.


Manavgat Belediyesi, Manavgat Irmağı’nın Akdeniz’le buluştuğu nokta olan Sorgun Boğaz Halk Plajı’nda 2. etap çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak halkın hizmetine sundu. 

550 metrelik sahil bandındaki düzenleme çalışmaları kapsamında ırmak ve deniz kenarında vatandaşların keyifli vakit geçirmeleri için pergoleli piknik masaları, yeşil alanlar, 500 araç için park yeri, yürüyüş yolu, şezlonglar, soyunma kabinleri, WC, duş ile aydınlatma direkleri yerleştirildi. Vatandaşların sosyalleşmesi için, çocuk oyun grupları ve basketbol sahasını bölgeye kazandırıldı. Muhteşem manzara eşliğinde anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar için de öz çekim alanı için rengarenk ‘BOĞAZ’ 3 D sembol alanı yerleştirildi.

Sahil Kamping ve Karavan Park

Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü, Sorgun Boğaz Mevkii’nin eşsiz güzelliğinde karavan tatili yapmak isteyen vatandaşlara yönelik de muhteşem bir alan oluşturdu. Sahil Camping adıyla hizmet verecek olan Karavan Park’ta, 26 adet karavanın park edebileceği bir alanın yapım çalışması tamamlandı. Deniz manzarasında aileleriyle birlikte karavanda konaklayacak olan vatandaşlar için aydınlatma direkleri, elektrik, su, duş, wc ve güvenlik hizmeti de sunulacak.

Carettalar ve Kum Zambakları Korunuyor

Projede canlılar ve ekosistemin bozulmamasını sağlayacak çözümler üretildi. Tüm dünyada ender yetiştiği için koruma altına alınan endemik bitki ‘Kum Zambakları’, Manavgat Belediyesi tarafından tel çitle çevrilen alanda koruma altında alındı. Caretta Carettaların yavrulama döneminde zarar görmemesi için ise aydınlatma direklerinin yönü ve ışık sıcaklığı özel bir sistemle ayarlandı. Manavgat Belediyesi’nin güvenlik görevlileri ise sahil bandı boyunca, 24 saat devriye görevi yapacak.