Antalya’nın Gezen Kütüphanesi OKUBÜS Hizmete Başladı

OKUBÜS, okul okul gezecek.

28 Mart 2023

Kepez Belediyesi’nin gezen kütüphanesi OKUBÜS ve Mobil Göz Polikliniği hizmete başladı.

Kepez Belediyesi’nin gezen kütüphanesi OKUBÜS ve Mobil Göz Polikliniği hizmete başladı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahal mahalle, okul okul gezecek 2 mobil hizmetin açılışını Ünsal İlkokulu’nda öğrencilerle beraber yaptı. Açılışa Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, MHP Kepez İlçe Başkanı Servet Ersoy, meclis üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü “Bugün burada yeni bir yolculuk başlıyor. Bilgiye, okumaya, öğrenmeye, kitap okumayı, kitaplarla haşır neşir olmayı, kitapları sevmeye yönelik bir yolculuk başlıyor. Kepez'in dört bir tarafında kütüphaneler var. Kitapları artık Milli Eğitim Müdürümüz iş birliği ile okullarımıza götüreceğiz. Çocuklarımıza rengarenk neşeli bir ortamda güzel güzel okuma fırsatı sunacağız” diye konuştu. Öğrencilere seslenerek, “Çocuklar kitap okumayı seviyor musunuz? diye soran Başkan Tütüncü, “OKUBÜS’te güzel güzel kitap okuma şansınız olacak. Ödünç almak istediğiniz kitapları da buradan alabileceksiniz. Bir hafta sonra OKUBÜS tekrar okulunuza gelecek ve sizden okuduğunuz kitapları geri alacak. “dedi. Başkan Tütüncü, OKUBÜS’te çocuklar için satranç ve zeka oyunlarının da olduğunu bildirdi.

Okubüs Mobil Kütüphane’de; Çocuk Kitapları, Gençlik kitapları ve yetişkin kitapları bulunuyor. Kitapların yanı sıra aynı zamanda satranç, çocuklar için kelime ve zeka oyunları da yer alıyor.