Antalya’da Paskalya Hareketliliği

18 Nisan 2022

Paskalya Bayramı, Antalya'da yaz sezonu öncesinde turizmin hareketli geçmesi adına umut verdi.

 Antalya’da yaz sezonu öncesinde Paskalya Bayramı dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor. 2020 yılının nisan ayında sadece 905 kişinin geldiği kenti, bu sene henüz nisan ayı bitmeden 300 bine yakın turist ziyaret etti. 

 DHA’dan Mehmet Çınar’ın yaptığı haberden derlenen bilgilere göre Avrupalı turistler Paskalya tatilinde Portekiz, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Türkiye sahillerine akın etti.

 Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz konu ile ilgili "Nevruz döneminin arkasından başlayan Paskalya, Antalya'ya can simidi oldu. Ukrayna’nın hiç olmadığı, Rusya’nın ancak kısıtlı seferlerle turist gönderebildiği bu dönemde, Almanya günde 50’nin üzerinde uçuş sayısı ile eski günlerine geri döndü" şeklinde konuştu. Yavuz, "Hristiyanların 'Yumurta Bayramı' olarak da bilinen Paskalya Bayramı, nisanın ilk haftasında başlayıp, ay sonuna kadar devam eden dini bir bayram. İki yıldır Avrupalılar, pandemi nedeniyle bu tatili, uçuşlar kapalı döneme geldiği için yapamıyordu. Paskalya tatiline yönelik gelişler nisan sonuna kadar sürecek. Antalya için nisan sonuna kadar beklentimiz 600 bin" ifadelerini kullandı.