Kütahya Bilim Sanat Kültür ve Tanıtım Federasyonu (KÜTAF) Antalya'da 'Şehr-i Kütahya Kültür ve Sanat' adlı sergi açtı. Kütahya'nın sanat eserleri sanatseverlerle buluşturuldu.
KÜTAF, Kütahya Belediyesi işbirliğinde Muratpaşa Belediyesi'nin de ev sahipliğinde Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde gerçekleşen açılış öncesi Kütahya'dan gelen konuk halk dansları topluluğu gösterilerini sundu. Çini sanatının en yaygın olduğu il olan Kütahya'daki sanatçıların eserlerinin yanısıra Kütahya'nın ekonomisine ve turizmine doğrudan katkısı olan firmaların tanıtım stantlarının yer aldığı serginin açılış konuşmalarını KÜTAF Başkanı Kerim Vural, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı yaptı.
Kütahya Kadim Şehir
KÜTAF Başkanı Kerim Vural, "Kütahya tarih, kültür, zanaat, sanat, kaplıcalar, yer altı-yerüstü zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle kadim bir şehirdir" dedi. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü; "Kütahya Hitit, Frig, Roma, Bizans, Selçuklu, Germiyan ve Osmanlı dönemi uygarlıkları ile Cumhuriyet dönemine ulaşmıştır. Kütahya, Germiyan Oğulları Beyliğine 250 sene başkentlik yapmış. Evliya Çelebi her ne kadar İstanbul'da doğmuş ise de ailesi Kütahyalıdır. Dünyanın bilinen ilk Ticaret Borsası binası da Çavdarhisar'da Aizonai Antik Kenti'ndedir. Dünyada ilk toplu iş sözleşmesi de 12 Temmuz 1766 yılında Kütahya da fincancılar esnafı arasında imzalanmıştır. Dünya'da tiyatrosu ve arenası aynı yerde olan Aizonai'den başka bir antik kent yoktur. Dünyadaki ilk bağımsız çini müzesi de Kütahya'dadır. Kütahya, UNESCO tarafından oluşturulan 'Yaratıcı Şehirler' ağına kabul edilmiştir."
Teşekkür Plaketi
KÜTAF Başkanı Kerim Vural, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı'ya ev sahipliklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu. Vural, Kütahya'da üretilmiş sanat eserleri hakkında bilgi verdi. Kaymakam Burhan, başkan yardımcısı Sarı, sanatçılar, sanatseverler sergilenen eserleri hayranlıkla inceledi, canlı performansları ilgiyle izledi.