Antalya Şehir Tiyatroları Doğu Garajı Sahnesi Açıldı

İlk oyun “İstanbul Efendisi” seyirci akınına uğradı

01 Ekim 2022

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi içinde yer alan “Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Doğu Garajı Sahnesi, törenle hizmete açıldı. AŞT, yeni oyunu İstanbul Efendisi ile perdelerini açarken, salon seyirci akınına uğradı. İki saat 45 dakika süren oyun sonrasında oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi içinde yer alan "Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Doğu Garajı Sahnesi törenle hizmete açıldı. Açılışa, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Antalya Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ve çok sayıda davetli katıldı.

 Antalya Kültür ve Sanat Şehri Olacak

 Antalya’yı kültür-sanat şehri yapma konusunda iddialı olduklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, konuşmasında şunları söyledi: ”2007 yılında yapımına başlanan bu alanda emeği geçen önceki başkan ve meclis üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. 90 milyona yakını önceki dönem olmak üzere toplam 193 milyon TL harcandı. Kültür merkezi bölümünde Antalya Şehir Tiyatrolarımızın 2 büyük sahnesi var. Birisi Türkiye standartlarında çok özel 650 kişilik, diğeri 300 kişilik sahnemiz. 1-8 Ekim tarihlerinde 59’uncusunu gerçekleştireceğimiz Altın Portakal Film Festivalimizin de tüm filmlerini yine bu sahnelerde halkımızla buluşturacağız. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarımızı da yine bu alana taşıyacağız. Kültür sanatta Antalya’mızın yolunu açmaya devam edeceğiz.”

 Salon Tıklım Tıklım Doldu

 Daha sonra ise tiyatro severler AŞT’nin yeni oyunu İstanbul Efendisi’ni izlemek için salona geçti. Salon tıklım tıklım dolarken, birçok kişi oyunu merdiven boşluklarında ve ayakta izledi. İki perdelik oyun büyük bir heyecanla izleyiciyle buluştu. 2 saat 45 dakika süren oyun, büyük beğeni topladı. Oyunun sonunda oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

 Tarihi Bir Gün

 Oyunun sonrasında ise Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, tarihi bir güne hep birlikte şahitlik ettiklerini belirtti. İstanbul Efendisi oyununun yönetmeni Engin Alkan ise çok heyecanlı olduğunu, büyük bir emek sonrasında Antalya’nın çok önemli bir sahne kazandığını, burada bu akşam yaşadıklarını heyecanı hayatı boyunca unutmayacağını aktardı.