Antalya Bu Yıl da 'Mavi Bayrak' Lideri

20 Mayıs 2022

Turizmin başkenti Antalya, Türkiye'nin en çok mavi bayrağa sahip ili olma özelliğini bu yıl da korudu. Kentte 229 plaj, 5 marina, 15 turizm teknesi ve 1 bireysel yat, mavi bayrak ödülünün sahibi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden 'Mavi Bayrak'ta Türkiye'nin, 2022 yılında da yerini koruduğunu, ödüllü plaj sayısının 531'e yükseldiğini duyurdu. İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin turizm kentleri, doğal güzelliklerinin yanı sıra, mavi bayraklı plajlarıyla da ön plana çıkıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre, merkezi Danimarka'nın başkenti Kopenhag olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın (FEE) verdiği mavi bayrak ödüllerinin 2022 yılı değerlendirmeleri sonucunda, Türkiye'nin geçen yıl 519 olan ödüllü plaj sayısı, 531'e ulaştı. Türkiye'de bu yıl 24 marina ve 15 turizm teknesi ile 5 bireysel yat mavi bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Turizmin Başkenti Liste Başı
Turizmin başkenti Antalya, mavi bayraklı 18 il arasında bu yıl da zirvedeki yerini korudu. Kentte 229 plaj, 5 marina, 15 turizm teknesi ve 1 bireysel yat mavi bayrak ödülünün sahibi oldu. Mavi bayraklı plaj sayıları Antalya'da 229'a yükseldi.
 
Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Lara 1 ve Lara 2 halk plajları ile yine bakanlığa ait Manavgat, Beldibi ve Çamyuva halk plajları bu yıl mavi bayrak almaya hak kazanan plajlar arasında yer aldı. Alanya Limanı'nda demirli bir yata da mavi bayrak verilirken Alanya, Konyaaltı, Kemer, Finike ve Kaş'taki 5 marina da mavi bayraklarını göndere çekti. (Alparslan Çınar-DHA)